Велигден 2019

Велигден во Прага (автобус)

Златната Прага, како што многу често се нарекува, е главен град на Република Чешка и еден од најубавите градови во Европа.
Oд 1992, центарот, односно историскиот дел на градот е под заштита на УНЕСКО. Денес градот брои околу 1.2 милиони жители и e еден од најголемите не само културни туку општо центар на регионот во кој се наоѓа.
Една од најубавите и најатрактивни градби е Карловиот Мост на реката Влтава, којшто е изграден во 1357год. 
Од другите импозантни места е и Венцелсас плоштадот на којшто се случуваат големи градски прослави, музички концерти и настани. Тука се наоѓа и националниот музеј на Прага.

ИН ТРАВЕЛ

  •   Димитрије Чуповски 26, Скопје

  •    Телефон: +389 2 3121 551

  •    E-mail: info@intravel.com.mk

Општи услови за патување

FACEBOOK

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ