Патувања

ДУБАИ – ОКТОМВРИ 2018-АПРИЛ 2019
со АВИОН ОД СКОПЈЕ + ТРАНСФЕР + 4 & 7 НОЌЕВАЊА ВО ДУБАИ / НА БАЗА НП

Дубаи е најголемиот и најнаселен град во Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ). Се наоѓа на југоисточниот брег на Персискиот Залив и е главен град на истоимениот емират, еден од седумте емирати што ја сочинуваат земјата.  Дубаи е главен транспортен центар за патници и товар. До 1960-тите, економијата на Дубаи се базирала на приходите од трговијата и, во помала мера, на концесии за истражување на нафта, но нафтата не била откриена до 1966 година. Приходите од нафта во Дубаи помогнале да се забрза раниот развој на градот, но нивните резерви се ограничени и нивото на производство е ниско. Денес, помалку од 5% од приходите на емиратот доаѓа од нафтата.

Емиратскиот модел за бизнис во западен стил ја поттикнува економијата со главните приходи што денес доаѓаат од туризмот, авијацијата, недвижниот имот и финансиските услуги. Дубаи го привлекува вниманието на светот преку многу иновативни големи градежни проекти и спортски настани.

ИН ТРАВЕЛ

  •   Димитрије Чуповски 26, Скопје

  •    Телефон: +389 2 3121 551

  •    E-mail: info@intravel.com.mk

Општи услови за патување

FACEBOOK

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ